Haukiputaan Heiton salibandyn edustusnaiset runkosarjan voittoon ja kohti liigakarsintoja

4.3.2020

Runkosarjan voitosta joukkue palkittiin pokaalilla ja kultamitaleilla
Runkosarjan voitosta joukkue palkittiin pokaalilla ja kultamitaleilla

Pohjois-Suomen naisten 2. divisioonan salibandyn runkosarjan kärkipaikat ratkaistiin sunnuntaina 1.3. Rovaniemellä. Viimeisiin otteluihin lähdettäessä tilanne oli kutkuttavan jännittävä, Haukiputaan Heitolla oli vain pisteen johto toisena olleeseen Santa´s Unitediin. 

 

Ensimmäisessä ottelussa Heitto voitti Merikoski SBT:n Oulusta selvin lukemin 0-8. Sitä ennen Santa´s United oli myös voittanut oman vastustajansa, joten piste-ero kärkijoukkueiden kesken oli edelleen vain 1 piste.

 

Päivän toinen sekä Heiton runkosarjan viimeinen ottelu olikin kärkipaikkojen todellinen selvittelyottelu: HaHe - Santa´s United. Panoksena oli runkosarjan voitto ja samalla myöskin kotietu liigakarsintojen ensimmäiseen vaiheeseen lähdettäessä.  Erittäin jännittävän, tasaisen ja  laadukkaan ottelun käänsi lopulta Heitto itselleen lukemin 3-1. Kauden ratkaisevasta ja ehdottomasti myös upeimmasta taistelumaalista vastasi HaHe:n Linda Rautio. Muut maalit Rovaniemeä vastaan tykittivät Henriikka Päkkilä ja tällä hetkellä runkosarjan pistepörssin piikkipaikkaa pitävä Marianne Pohjonen. Vaikka osalla joukkueista on vielä runkosarjan pelejä pelaamatta, niin Heitto varmisti itselleen sekä lohkon runkosarjan voiton että myöskin kotiedun tulevaan 1. vaiheen liigakarsintaan.

 

Matka siis jatkuu, ja ensimmäisessä liigakarsinta vaiheessa pelataan ristiinkarsinta Pohjanmaan lohkon parhaimpia vastaan. Santa´s United pääsi lohkon 2. sijalla myös liigakarsintoihin ja saa vastaansa Pohjanmaan lohkon voittajan Blue Foxin, sekä joutuu lähtemään Uusikaarlebyhyn.

Heiton vastustajaksi tulee Pohjanmaan lohkossa kakkoseksi sijoittunut SPV Seinäjoelta ja tämä ristiinkarsinta peli pelataan Oulussa La 14.3. klo. 14.00 joko Kastellissa tai Nallisportissa. Tarkempia tietoja paikasta  Haukiputaan Heiton nettisivuilla, heti kun paikka varmistuu.