Pöytätennis

 

AJANKOHTAISTA

Toholampi Open, YPTS, Toholampi 16.03.2019

Tuttu edustus Heiton pingispelaajia lähti tavoittelemaan menestystä Toholammella pelattaviin kansallisiin kilpailuihin. Pekka Korvan johdolla Ylivieskan pöytätennisseura (YPTS) oli saanut houkuteltua kilpailuihin peräti 90 pelaajaa. Heittolaisittain hieno kausi sai jatkoa ja Putaalle palattiin peräkontti pokaaleja pullollaan.

Aamupäivällä pelattiin J10, J14 ja J17 luokat. Heitolla oli laittaa edustusta jokaiseen luokkaan. J10 -luokassa Otso Vahtola pelasi puhtaalla pelillä pooli A:n voittoon ja lunasti välieräpaikan. Pooli B:ssä Benjamin Myllymäki nappasi kaksi voittoa ja päätyi lohkonsa kolmanneksi. Välierissä Otso kohtasi Oulun Eetu Hyttisen. Loppuottelupaikka irtosi 3-0 voitolla. Finaalissa vastaan asettui Oulun Luka Oinas, jota Otso ei ollut vielä tänä talvena onnistunut voittamaan. Osat vaihtuivat tällä kertaa ja Otsolle hienosti luokkavoitto 3-1 tuloksella. 

J14 -luokassa Sisu Vahtola klaarasi pooli B:n puhtaalla pelillä ja eteni suoraan välieriin. Välierässä Sisu voitti Seinäjoen Topi Välimäen suoraan 3-0. Finaaliin Sisu sai heikon startin häviten kaksi ensimmäistä erää selkeästi Vaasan Jesse Ikolalle. Ryhtiliike onnistui ja ottelu eteni ratkaisevaan viidenteen erään. Se olikin sitten hurja trilleri, kun jatkopalloilla haettiin ratkaisua molempien pelatessa rohkeaa peliä. Tällä kertaa ratkaisupisteet kääntyivät Sisun eduksi ja jo päivän toinen kulta Haukiputaalle. 

J17 -luokkaan Heitolla oli laittaa Aaron Myllymäki. Nelossijoitettuna pelaamaan lähtenyt Aaron esitti jälleen omaa ennakkoluulotonta hyökkäyspeliään ja se toi hienon pronssipalkinnon. Pelin kruunasi listavoitto Nurmeksen Niilo Rädystä, joka omasi Aaroniin verrattuna 200 pistettä korkeamman ratingin. 

Puolen päivän aikaan pojat jatkoivat nuoruuden innolla rating -luokkia kohti, jossa oli odotettavissa kovia pelejä. Myös Markus Vahtola hyppäsi areenalle, kun miesten kaksinpelin pääluokka alkoi. Cup-rating 2 luokassa Aaron ja Sisu putosivat avauskierroksella viisieräisissä. Myös Otso koki saman kohtalon. Cup-rating 3 luokassa Benjamin napsi pari voittoa, mutta kolmannella kierroksella Jyväskylän Antti Alanko oli vahvempi. Miesten kaksinpelin pääluokassa Markus pelasi alkupoolia D. Pelivire löytyi ja lohkovoitto irtosi puhtaalla pelillä Markuksen kaataessa Oulun Ville Hyttisen, Kokkolan Robin Sandlinin ja Nurmeksen Elmo Salmelan. Lohkovoitolla irtosi paikka kvarttoihin, mutta siellä Oulun Marko Seppälä osoittautui vahvemmaksi ja näin mitalisijoitus jäi haaveeksi. 

Junioriosasto jatkoi pelejä vielä alkuillan kilpailuluokkiin. Aaron ja Sisu hakivat kokemusta kovemmista peleistä M1400 -luokassa. Aaron osoitti, että ennakkoluuloton hyökkäyspeli riittää myös kovempiin karkeloihin. Hienot voitot Oulun Jaakko Jacklinista ja Ylivieskan Juha Virkkalasta toivat jatkopaikan ja mojovan ratingpistepotin. Jatko-ottelu Kai Asunmaata vastaan päättyi tappioon viidennessä erässä. Sisu jäi omassa alkulohkossaan voitoitta, mutta osoitti, että voitot luokkaa kovemmista pelaajista eivät ole enää kaukana. Alkuillan aikana juniorit pelasivat myös tasoitus-cuppia, jossa kahdelle parhaalle oli luvassa rahapalkinnot, voittajalle noin 120 euroa ja toiseksi sijoittuneelle noin 80 euroa. Heiton pojista Aaron eteni aina kvarttoihin asti, jossa Seinäjoen Sakari Paaso vei voiton viidennen erän jatkopalloilla. 

Puolen yön aikaan Haukiputaalle palasi väsynyt, mutta treeni-intoa täynnä ollut porukka. Tästä on hyvä jatkaa kohti huhtikuun lopun sarjapelejä ja toukokuun alussa kauden päättävää Tervamalja GP:tä. Katsotaan joudutaanko silloin lähtemään liikkeelle jo useammalla autolla. 

Heiton pelaajat jatkavat kevätkauttaan sarjapelien osalta huhtikuun lopussa Oulussa. Syyskierroksen ottelutulokset ja sarjatilanne löytyvät täältä. Kevätkausi huipentuu toukokuun alussa Oulussa pelattaviin Tervamalja GP-kilpailuihin. 

 

KILPAILUKALENTERI

HARJOITUSVUOROT 

Tiistai 16.00-17.30 Jatulin liikuntakeskus

Sunnuntai 16.30-18.00 Heiton talo

KAUSIMAKSU 

Kausimaksu Heiton mailapelitoimintaan on 80 euroa / hlö tai perhe. Maksu kattaa sulkapallo- ja pöytätennisvuorot. Jos pelaat pelkästään pöytätennistä, kausimaksu on 40 euroa. Laskutus tapahtuu sähköisesti ilmoittautumislomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen. Kausimaksulla pelaat syksyn 2018 ja kevään 2019. 

VAKUUTUS

Tapaturmavakuutus on henkilökohtainen. Huolehdithan, että vakuutusturvasi on kunnossa mahdollisen vahingon varalta. 

ILMOITTAUTUMINEN

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu oheisen linkin kautta.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Ohessa linkki myös seuran jäsenasiasivulle, jossa tietoa mm. seuran jäsenmaksusta ja -eduista.

JÄSENASIAT

LISÄTIETOJA 

Markus Vahtola    

040 7726875

markvaht[at]gmail.com

J10 -luokka / Toholampi Open 2019
J14 -luokka / Toholampi Open 2019
J17 -luokka / Toholampi Open 2019
Benjamin ja Otso vauhdissa J-9 luokassa / Digisense Open 2019
J-9 potretti / Digisense Open 2019
Aaron ja Sisu vauhdissa J-15 luokassa / Digisense Open 2019
J-15 potretti / Digisense Open 2019