Heiton pöytätennis vahvassa myötätuulessa kohti kevätkautta

12.1.2020


Pöytätennis elää uutta nousukautta Pohjois-Suomessa. Oulussa jo useamman vuoden jatkunut vahva panostus junioritoimintaan alkaa kantaa hedelmää, josta tuoreimpana osoituksena 2001 syntyneen Juhana Tuuttilan nousu terävimpään kansalliseen kärkeen. Ylivieska, Haukipudas, Kemi ja viimeisimpänä Rovaniemi ovat seuraamassa Oulun esimerkkiä. Tällä kaudella pohjoisen alueen kansallisissa kilpailuissa suunnilleen puolet osallistujista on ollut juniori-ikäisiä. Näin oli myös 11.1.2020 pelatuissa Kemin kansallisissa, joissa 80 pelaajasta noin 40 oli junioreita. 

Heitossa pöytätennistä on pelailtu lähes kymmenen vuotta, rennolla otteella nuoria lajiin tutustuttaen. Parin viime kauden aikana harjoittelua on tiivistetty ja Heiton pelaajia on osallistunut alueen kansallisiin kilpailuihin niin aikuisten kuin junioreidenkin sarjoissa. Tällä hetkellä seurassa on 16 lisenssipelaajaa ja suunnilleen saman verran lisenssittömiä harrastajia. Lisenssipelaajista junioreita on kymmenen. 

 

Juniorit nousussa rating-listalla

 

Kaikki Suomen lisenssipelaajat on sijoitettu samalle rating-listalle tason mukaan. Listan kärjessä komeilee olympiakävijä Benedek Olah 2615 pisteellä. Heiton junioreista pisimpään lajin parissa viihtyneet Aaron Myllymäki ja Sisu Vahtola ovat päässeet jo kehityskäyrällä hyvään vauhtiin. Tästä osoituksena reipas nousu rating-listalla kuluneen syyskauden aikana. Sisu nosti ratingia kolmanneksi eniten (970 pistettä -> 1396 pistettä) ja Aaron yhdeksänneksi eniten (1029 pistettä -> 1319 pistettä) Suomessa.  Ehkäpä tulevan kevään aikana nähdä seuraavat pyrähdykset rating-listalla heittolaisittain!

 

Sarjajoukkueet ylempään jatkosarjaan

 

Kaudella 2019-2020 Heitto osallistuu kahdella sarjajoukkueella 3. divisioonaan. Kemin Pöytätennisseura isännöi Kemissä H-lohkon syysturnausta lokakuussa 2019. Heiton joukkueista toinen (Markus Vahtola, Aaron Myllymäki, Sisu Vahtola) nousi viime kauden päätteeksi 4. divisioonasta ja toinen sarjapaikka tuli seurasiirtojen myötä oululaiselta OPT-86:lta. Mukana turnauksessa oli lisäksi kaksi joukkuetta Oulusta, Kemin ykkösjoukkue, Vaasan ykkösjoukkue ja Ylivieskan kakkosjoukkue.

Heitto 1 -joukkue pelasi kokoonpanolla Markus Vahtola, Aaron Myllymäki ja Sisu Vahtola. Joukkue koostui kokemuksesta ja nuoruuden innosta. Markus täytti kokemuksella ykköspelaajan ruudun ja saldosi syysturnauksesta 15 voittoa ja yhden tappion (erät 45-4). Nuoret Sisu ja Aaron pystyivät nostamaan tasoaan kesän aikana ja pelasivat varsin uskottavaa kolmosdivaripingistä. Sisun ottelusuhde oli lopulta 5-7 ja Aaronin 3-11. Heitto 1:n sijoitus sarjassa oli neljäs.

Heitto 2 -joukkueen riveissä pelasivat Jukka-Pekka Salminen, Arto Grönberg ja Jaakko Jacklin. Koostumus oli ennakkoon tasainen. Lopulta Arto erottui joukosta ja saldosi mojovat 14 voittoa ja kaksi tappiota (erät 43-18). Jaakko pääsi myös positiiviseen ottelusuhteeseen (8-6). J-P:n saldoksi muodostui 4-8. Heitto 2:n sijoitus sarjassa oli kolmas.

Syysturnauksen ykkönen oli Vaasan ykkösjoukkue. G- ja H-lohkojen neljä parasta pelaavat keväällä yksinkertaisen sarjan ja kaksi parasta nousee 2. divisioonaan. Näin ollen molemmat Heiton joukkueet nähdään ylemmässä loppusarjassa kamppailemassa sarjanoususta. Samalla täyttyi minimitavoite eli molemmat joukkueet jatkavat vähintään 3. divisioonatasolla myös tulevalla kaudella. 

 

Sarjataulukko ja pelaajakohtaiset tilastot 3.divisioona H-lohko 

 

Haparanda Open 15.12.2019: Otso Vahtola Finnkampen-viikonlopun nimi

 

Syyskausi 2019 päättyi Heiton pelaajien osalta Haaparannalla, jossa pelattiin joulukuun puolivälissä Haparanda Open 2019 pöytätenniskilpailut. Kisoihin osallistui pelaajia koko Perämeren kaarelta: Piteåsta, Luulajasta, Haaparannalta, Kemistä, Haukiputaalta ja Oulusta. Pelipaikkana toimi perinteikäs Haaparannan urheilutalo.

Viikonlopun nimeksi nousi Heiton 9-vuotias Otso Vahtola kahdella luokkavoitollaan. Aamun peleissä Otso klaarasi Pojat-10 -luokan voiton puhtaalla pelillä. Illalla Otso pelasi Pojat-14 -luokkaa. Muutaman kovimman P-14 luokkaan mahtuvan pojan pelatessa miesten luokkia, Otso puristi yllättäen luokkavoiton suomalaisten kannustaessa. Ilmassa oli todellista Finnkampen-henkeä. 

Kevätkausi on alkanut poikkeuksellisen kovalla kilpailusumalla. Tammikuussa heittolaisia on ehditty nähdä jo Luulajan perinteisessä loppiaisturnauksessa sekä Kemissä Kemin kansallisissa pöytätenniskilpailuissa. Lauantaina 18.1.2020 pelataan Oulussa, jossa Heitto on mukana 12 pelaajan voimin. Nähdään salilla!