Sulkis-Sylvin leiri Länsituulen lukiossa

20.4.2013Kun valmentajalla on kokemusta kuudelta vuosikymmeneltä - aivan oikein, siis kaksi numeroa jotka tarkoittavat pitkää, todella pitkää aikaa - ei voi odottaa muuta kuin erinomaista leiripäivää.

Sulkapallojaoston leiriviikonloppua saapui vetämään todellinen sulkapalloilun ikoni Sylvi Jormanainen. Itse pelaajana menestynyt ja valmentajana meriittejä niittänyt ammattilainen oli mieluinen vieras sulkapalloleirillä.

Kuin enteenä juniorit saivat ylleen Suomessa järjestettyjen EM-kisojen paidat päivän piristykseksi. Kymmenen vuotta sitten järjestettiin Yli-Iissä Tervasulan ja sulkapalloliiton kanssa leiri, jossa vieraili tuleva sulkapalloilun Euroopan mestari Mathilda Lindholm. Päivän tietokilpailukysymys olikin, kuka pohjois-suomalainen on voittanut hallitsevan Euroopan mestarin?

Sylvin johdolla vedettiin mukava päivä. Sulkapallojaoston vetämä ryhmä on siitä erikoinen, että valmennukseen osallistuvat myös vanhemmat ja myös leirillä he olivat mukana pelaamassa lasten kanssa - siis todellinen koko perheen harrastus.

Oli upeaa seurata kuinka ammattilainen sai muutamassa tunnissa hiottua silmä-käsi koordinaatiota kohdalleen ja osumia sateli. Nostan vanhemmille hattua - oli vaikea kertoa kummat kehittyivät päivän aikana enemmän, lapset vai aikuiset. Taitoja oppii iästä huolimatta.

Nyt on pikkuhiljaa hengähtämisen aika - vai onko? Kesällä on hyvä viritellä verkot pihalle. Seuraavana järjestetään pingiksen avoimet ovet ja samalla sulkapallokauden päättäjäiset. Tervetuloa tutustumaan.

KIITOS SYLVI, KIITOS KAIKILLE VANHEMMILLE HAUSKASTA PÄIVÄSTÄ,

terveisin SuLisILe