Haukiputaan Heitto omassa luokassaan Kemissä

10.2.2013

 

 

Haukiputaan Heiton painijat olivat murskaavan ylivoimaisia Kemissä 9.2.2013 järjestetyissä Rampan muistopaineissa, jotka olivat samalla Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut. Heitto voitti joukkuekilpailun 75 pisteellä, jättäen 50 pistettä saalistaneen isäntäseuran Kemin Innon toiseksi ja 45 pistettä ottaneen takavuosien mahtiseuran Muhoksen Voiton kolmanneksi. Neljäntoista hengen joukkueella mukana ollut Heitto ylsi mitaleille yhtä lukuun ottamatta jokaisessa sarjassa. Mestaruuksia ja ykkössijoja napsahti plakkariin peräti seitsemän kappaletta, hopeita ja pronsseja tuli kolme kappaletta sekä yksi kuudes tila.

Johtotähtenä hääri jälleen kerran Juho Huttunen, joka maltillisella ja tarkalla painilla vei voiton sarjassa miehet 74kg, ja ehtipä Huttunen kulmalle huoltamaan seuratovereitaankin. Miesten toisen mestaruuden kadetti-ikäinen Leevi Ukkola, joka kukisti sarjan loppuottelussa Saloisten Salaman ikinuoren Antero Holapan. Ukkola osallistui myös poikien sarjaan 17v 63 kg, edeten myös siinä finaaliin. Finaalissa asettui jälleen vastaan Kemin Elias Tyystälä. Ottelu olikin odotetun tiukka ja eteni kolmannelle jaksolle, jota Ukkola hallitsi lähestulkoon loppuun asti. Pieni uinahdus kuitenkin kostautui, ja tuplamestaruus jäi tällä kertaa haaveeksi. Samassa sarjassa kolmanneksi ylsi Juho Pahikainen, joka paini pronssiottelussa todella vakuuttavan voiton Kirkkoniemen Atleettilupin Marius Tjeldestä.

17 vuotiaiden poikien sarjoissa mestaruuteen ylsivät myös Eemeli Nisula sarjassa 69kg, Joonas Törmälehto sarjassa 50 kg ja Voitto Kärkkäinen sarjassa 32 kg. Kaikki olivat myös suvereeneja mestareita sarjoissaan. Nisula ei antanut mitään mahdollisuuksia Kemin Innon Joni Järviselle. Törmälehto oli päivän ylivoimaisempia mestareita selättäen tai myllyttämällä ylivoimaisen pistevoiton vastustajistaan. Kärkkäinen ei puolestaan viihtynyt norjalaisten vastustajien kanssa molskilla tuskin puolta minuuttia, kun jo vuonojen maan poikien hartiat kastuivat. Arttu Suhosellekin oli mestaruus tarjolla, mutta harmillinen polven vääntyminen katkaisi mestaruus taiston lähes alkuunsa, ja Suhonen joutui jättämään leikin kesken. Suhoselle tuli hopeaa sarjassa 29 kg. Todella kovaan alkulohkoon joutunut Markus Vittaniemi kärsi tappiot sarjan mestarille ja pronssimitalistille, ja näin tie katkesi alkulohkoon. Vittaniemi sijoittui kovassa sarjassaan 38 kg kuudenneksi.

Alle 10 vuotiaisten poikien sarjaan Heitolla oli asettaa yksi painija nimeltään Jere Jokela. Jokela painikin terävästi ja nousi sarjansa P10v 29 kg hopea korokkeelle. Tyttöjen rintamalla Heittoa edusti kaksikko Aino Veijola ja Ilona Peränen. Kummallakin vähäinen kilpailu kokemus näkyi tekemisessä, ja tyttöjä taisi hieman jännittää, vaikka he sen itse kielsivätkin. Kumpikin sijoittui kuitenkin sarjassaan pronssille, Veijolan sarjan ollessa T33kg ja Peräsen T 37 kg.

Alokkaiden otteet olivatkin sitten tulta ja tappuraa. Atte Suhosen, Joona Pietilän ja Niko Säynäjäahon otteissa oli sen kaltaista räväkkyyttä, jota painiyleisökin tykkää seurata. Suhonen ja Pietilä voittivat sarjansa A 21kg ja A 23kg, Säynäjäahon sijoittuessa sarjansa A 33kg toiseksi.