G = Göteborg

24.3.2012

Heiton nuorimmat salibandyn pelaajat ovat vuosina 2004-2006 syntyneitä tyttöjä ja poikia.
Heiton nuorimmat salibandyn pelaajat ovat vuosina 2004-2006 syntyneitä tyttöjä ja poikia.
Heiton Vierivät Kivet pelaavat kävelysählyä maanantaisin.
Heiton Vierivät Kivet pelaavat kävelysählyä maanantaisin.

Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki, jossa on noin puoli miljoonaa asukasta. Heittoon se liittyy sikäli, että salibandy on syntynyt siellä.

Salibandy alkoi kehittyä Göteborgissa 1960-luvun lopussa kaveriporukoissa, joissa sitä pelattiin muutamalla kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia. Suomessa lajin varhaisesta muodosta käytettiin nimitystä salipallo tai sähly. Laji tuli Suomeen opiskelijoiden mukana ja ensimmäiset sählysarjat alkoivat Helsingin yliopistossa vuonna 1974.

Ruotsissa perustettiin ensimmäinen kansallinen salibandyliitto vuonna 1981. Suomen Salibandyliitto perustettiin 23. syyskuuta 1985. Perustamisesta tekee poikkeuksellisen se, että Suomessa ei ollut pelattu ensimmäistäkään salibandyottelua ennen liiton perustamista. Ensimmäisen maaottelunsa Suomi pelasi kaksi päivää liiton perustamisen jälkeen 25. syyskuuta Ruotsia vastaan ja hävisi 13–1.

Kansallisella tasolla miehet aloittivat salibandyn pelaamisen vuonna 1986, jolloin mukana oli kymmenen joukkuetta. Samalla syntyi myös ero sählyn ja salibandyn välille. Naiset aloittivat kansallisella tasolla seitsemällä joukkueella 1989.

Lähde: Wikipedia

Teksti ja kuvat: Tinja Repo

___________

Liikunta-aakkosissa käydään läpi Haukiputaan Heiton toimintaa kirjain kirjaimelta. Uusi kirjain on esittelyssä joka viikko. Sarja alkoi A:sta viikolla 6.