Kaksi painijaa, kaksi mitalia

26.4.2010

Einari Ukkola (alla). Kuva harjoituksista maaliskuussa 2010.
Einari Ukkola (alla). Kuva harjoituksista maaliskuussa 2010.
Petteri Kukkola (sinisessä paidassa). Kuva harjoituksista maaliskuussa 2010.
Petteri Kukkola (sinisessä paidassa). Kuva harjoituksista maaliskuussa 2010.

Ei hullumpi saavutus SM-kisoista: yhtä monta mitalia kuin seurasta osallistujia. Näin kävi viikonloppuna kadettien kreikkalais-roomalaisen tyylin SM-paineissa, joissa Haukiputaan Heiton Einari Ukkola voitti 76-kiloisten sarjan ja Petteri Kukkola sai pronssia 63-kiloisissa.

"Ihan hyvä saavutus Petteriltä. Hän hävisi ensimmäisen ottelunsa sarjan voittajalle, tuli vähän huonompi matsi alkuun. Vähän aikaa poristiin ja saatiin homma siihen malliin, että Petteri rupesi sitten painimaan ja kolme muuta ottelua menivät tosi hyvin", otteita paikan päällä seurannut isä Kari Kukkola kertoo.

Kukkolan lauantainen pronssi sai loistavaa jatkoa sunnuntaina, jolloin molskille pääsi Einari Ukkola.

"Ensimmäisessä matsissa oli pikkuisen helpompi vastustaja ja se oli hyvä aloitus. Seuraavaksi vastaan tuli Arttu Koivulahti, jota moni ajatteli sarjan voittajaksi ja jolle Einari oli aina aiemmin hävinnyt. Einari paini tosi järkevästi ja voitti", Kukkola kertaa.

Loppuottelu ei jättänyt jossittelun varaa.

"Matsi oli tasainen siihen asti, kun Einari pisti kaverin selälleen."


Ensi vuonna junioreihin


Tänä vuonna 17 vuotta täyttävät pojat painivat kadeteissa viimeisiään. Syksyllä on vielä vapaan kisat mutta sitten on edessä sarjan vaihto.

"Kyllä he junioreissakin pystyvät painimaan, vaikka voimassa vielä häviävät. Muutamakin vuosi tekee siinä iässä paljon", Kukkola vertaa.

Einari Ukkola lähtee SM-saavutuksensa ansiosta toukokuun toisena viikonloppuna Norjaan PM-kisoihin.

Alle 17-vuotiaiden SM-paineihin osallistui 150 ottelijaa 53 seurasta. Kahden nuoren miehen voimin Heiton sijoittuminen tässä joukossa neljänneksi oli hyvä saavutus.


Teksti ja kuvat: Tinja Repo