Hiihtäjä tykkää vauhdista

17.1.2010

Sarjan pojat 16 vuotta lähtöviivalla oli runsaasti osallistujia.
Sarjan pojat 16 vuotta lähtöviivalla oli runsaasti osallistujia.
Rasmus Savilaakso tykkää vauhdista.
Rasmus Savilaakso tykkää vauhdista.
Juha Lapinlampi kiersi mäkisen lenkin.
Juha Lapinlampi kiersi mäkisen lenkin.

Haukiputaan hiihdot kisattiin lauantaina 16. tammikuuta Virpiniemessä. Perinteikäs tapahtuma järjestettiin jo 62. kerran. Pakkasta oli mukavasti muutama aste, osallistujia yli 160 ja järjestelyt toimivat.

Miesten 15 kilometrin perinteisen sarjan voitti Teemu Kattilakoski 43,4 sekuntia Keijo Kurttilaa nopeampana. Naisten kahdeksalla kilometrillä ylivoimaisesti nopein oli Marjo Loukkola.


Minisompalaiset lumilla


Heiton 9-vuotias Rasmus Savilaakso hiihti kaksi kilometriä. ”Meni tosi hyvin. En kaatunut mäessä ja ylösnousut meni hyvin”, hän analysoi suoritustaan tutuissa maastoissa.

Hiihdossa neljättä talvea lajia harrastavaa poikaa miellyttää vauhti. ”Kun mennään nopeaa ja mäkeä alas.”

Minisompa-ryhmä harjoittelee kerran viikossa yhdessä. Lisäksi Savilaakso käy sivakoimassa kerran tai kaksi isän kanssa. Toinen harrastus on salibandy.

Sali- ja kuivaharjoittelun puolelle meni myös minisompalaisten alkusyksy, joten sitäkin innokkaammin on hiihtopiireissä otettu vastaan lumi ja lajille tyypilliset olosuhteet.

Syksyllä samassa ryhmässä aloittanut 10-vuotias Juha Lapinlampi piti kahden kilometrin urakkaansa rankkana. ”Oli paljon mäkiä”, hän kertoi posket punaisina. ”Olin ehkä vähän tyytyväinen. Muut samassa sarjassa olivat minua vanhempia.”

Harjoittelu on maistunut, sillä ryhmä on mukava. ”Ja joskus hiihdän lisäksi itsekseni”, isän kanssa kalastamassa käyvä poika mainitsi.

Teksti ja kuvat: Tinja Repo