Heiton pojat tasatahtia maaliin

26.2.2009

Kuva: Ossi Kanniainen
Kuva: Ossi Kanniainen
Kuva: Ossi Kanniainen
Kuva: Ossi Kanniainen
Kuva: Ossi Kanniainen
Kuva: Ossi Kanniainen

Matti Moilanen ja Jaakko Kanniainen olivat vireessä Haukipudas-hiihdossa.

Heiton 14-vuotiaat harjoitus- ja muutenkin kaverit Matti Moilanen ja Jaakko Kanniainen ylittivät maaliviivan kahdenkymmenen kilometrin jälkeen vain 2,2 sekunnin välein. Kaksoisvoitto tuli sarjassa M16.

Kanniainen kasvatti matkan mittaan myös sisua, sillä jo alkutaipaleella sommat jäivät kanssahiihtäjien suksien alle. Uudet sauvat saatiin toimitettua vasta 15 kilometrin paikkeilla.

Monipuolisilta hiihtäjiltä onnistuu sekä sprintti että pitempi matka. Verissä päin kilpailua heiltä on turha odottaa – päinvastoin pieni kilpailu kannustaa kumpaakin parhaimpaansa.

”Osallistujia oli vähän paremmin kuin viime vuonna, vieläkin enemmän olisi mahtunut”, laskeskelee järjestelyhommiin tänä vuonna keskittynyt Mauno Hanhela tapahtuman saldoa. ”Sää oli nyt hyvä, mutta aika paljon tuntuu vaikuttavan se, kuinka paljon on sille talvelle ehditty hiihtää. Tämä näkyi viime ja tänä vuonna.”

Hyvällä pohjakunnolla pötkii Hanhelan mukaan jo pitkälle. ”Kyllä sen 35 kilometriäkin juoksukunnolla hiihtää, jos ei lähde liian lujaa”, hän vinkkaa niille, ketkä ensi vuoden tapahtumaan mielivät mutta aprikoivat lumen tuloa.

Tämänvuotinen hiihto kierrettiin yhden poikkeusvuoden jälkeen taas yhtenä lenkkinä, kuten sen perinteisiin on kuulunut. Uutuutena oli kymmenen kilometrin matka alle 16-vuotiaille. ”Tavoitteena oli sillä saada enemmän nuoria mukaan”, hiihtokonkari Hanhela taustoittaa.

Teksti: Tinja Repo