Uimarit hyvässä vauhdissa

16.12.2008

Nina Ilola paransi ennätyksiään Vaasassa.
Nina Ilola paransi ennätyksiään Vaasassa.

Ikäkausimestaruusuinteihin osallistui Heitosta kaksi uimaria: Nina Ilola ja Santeri Teppola. Viikonlopun saldo oli mukava.

Kemin Työväen Uimareiden kasvatti, vastikään Heittoon siirtynyt Nina Ilola oli parhaimmillaan 100 metrin selkäuinnissa. Sarjassaan T13 hän sijoittui viidenneksi. 200 metrin selkäuinnissa Ilola oli kahdestoista ja satasen vapaassa kahdeksas.

P14-sarjassa uinut Santeri Teppola paransi 200 metrin selkäuinnin ennätystään liki kolme sekuntia ja sijoittui yhdenneksitoista.

Samaan aikaan, kun Teppola kisasi Vaasan altaassa, luovutettiin hänelle tämänvuotinen Heiton Martti-lautanen seuran pikkujoulussa Haukiputaalla. Seuran edesmenneen puheenjohtajan Martti Siipolan nimeä kantava kiertopalkinto jaetaan vuosittain esimerkilliselle nuorelle urheilijalle tai joukkueelle, joka omalla esimerkillään on ollut edesauttamassa seuran ja lajinsa menestystä, toimintaa ja näkyvyyttä.

"Santeri Teppola on vuoden aikana kehittynyt sekä uinnissa että ihmisenä. Hän käy säännöllisesti harjoituksissa ja lisäksi ohjaa äitinsä kanssa uinnin tekniikkaryhmää", uintijaoston puheenjohtaja Hannu Saikanmäki kertoo.

Teksti ja kuva: Tinja Repo