Voimistelujaoston Vuoden ohjaaja saa ryhmän toimimaan

26.5.2008

Kati Mattila nimettiin voimistelujaoston Vuoden ohjaajaksi.
Kati Mattila nimettiin voimistelujaoston Vuoden ohjaajaksi.
Myös seuran pienimmät esiintyivät kevätnäytöksessä Jatulissa 12. toukokuuta.
Myös seuran pienimmät esiintyivät kevätnäytöksessä Jatulissa 12. toukokuuta.
Heiton voimistelujaosto otti vastaan Nuori Suomi -sinetin.
Heiton voimistelujaosto otti vastaan Nuori Suomi -sinetin.

Kati Mattilan iloisuus ja aktiivisuus ovat tarttuvaista sorttia.

Voimistelujaoston kevätnäytöksessä Vuoden ohjaajaksi nimetty Kati Mattila ohjasi kuluneella kaudella kolmea ryhmää: kahta 3-4-vuotiaiden naperojumppaa ja yhtä 4-5-vuotiaiden minien jumppakoulua. Huomioimisen perusteluissa mainittiin muun muassa, että hän on saanut haastavat ryhmät toimimaan.

"Ryhmissä on ollut paljon erilaisia lapsia, joista osa on tottunut toimimaan ryhmässä ja osalle jumppa on ollut ensimmäinen kosketus siihen", Mattila taustoittaa.

Kokeneet ohjaajat Kati Mattila ja Johanna Kadenius pääsivät kauden mittaan jyvälle, mikä naperoilla toimii ja millaisia sääntöjä he ymmärtävät. Apuohjaajina toimivat Jonna ja Jenna Kadenius. Lopputuloksena oli niin tiiviisti yhteen hitsautuneet ryhmät, että kauden päättyessä mieli on haikea.

"Temppurata on lapsista aina kiva ja nyt kokeiltiin uintia. Lapset tykkäsivät, joten ajateltiin ottaa tavaksi", Mattila kertoo.

Kokemuksensa ja koulutuksensa myötä hänellä on näkemystä, millainen on hyvä ohjaaja. "Aktiivinen ja iloinen. Muistaa kuunnella ryhmää, tehdä havaintoja ja tarvittaessa muuttaa suunnitelmia tilanteen mukaan", itsekin neljän lapsen äiti Kati Mattila kuvaa.

Voimistelijoiden kevätnäytöksessä jaosto otti vastaan Nuori Suomi -sinetin, joka kertoo omalta osaltaan toiminnan laadusta. "Toimintaa halutaan silti kehittää koko ajan edelleen. Palautetta otetaan vastaan ja sitä halutaan", sinettivastaava Mattila korostaa.

Kuvat: Juha Ikonen, teksti: Tinja Repo