Nousu toteutui sittenkin - salibandymiehet II-divariin

26.5.2010

Heiton miesten salibandyjoukkue nousi kuin nousikin sarjaporrasta ylemmäs. Tulevalla kaudella joukkue pelaa II-divarissa.

"Joukkue aloitti aikoinaan V-divarista ja on nyt noussut kausi kerrallaan ylemmäs. Kakkonen on ollut tavoitteena koko ajan", salibandyjaoston puheenjohtaja Ilkka Ukkola kommentoi.

Viime kaudella miehet sijoittuivat III-divarissa toiseksi ja pääsivät karsimaan noususta Ruukin Intoa vastaan. Silloin ratkaisu meni kolmanteen peliin saakka, jonka Ruukki voitti ja säilytti siten oman paikkansa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun sarjavoitollaan suoran nousun varmistanut Oulun Salibandy päätti jatkaa kolmosessa. Näin vapautunutta paikkaa tarjottiin Heiton lisäksi Suomussalmen Palloseuralle, joka siitä ei ollut kiinnostunut.

"Tulevalla kaudella joukkue profiloituu entistä enemmän edustusjoukkueeksi ja viitosessa pelaavasta kakkosjoukkueestamme tulee sen farmijoukkue. Näin taso nousee sielläkin", Ukkola arvioi.

Yleisölle nousu tietää hyvää, sillä jo karsintapelit olivat yleisömenestyksiä ja onnistuneita tapahtumia. Suurin muutos tulee siinä, että kakkosessa pelit pelataan yksittäisinä, ei turnauksina.

"Tiukimmat kamppailut nähtäneen esimerkiksi Oulun yliopiston urheiluseuraa vastaan, sillä siellä pelaa entisiä haukiputaalaisia", Ukkola uskoo.


Teksti: Tinja Repo